Modul MODUL SPM KSSM 2021 (PENDIDIKAN ISLAM)

MODUL SPM KSSM 2021 (PENDIDIKAN ISLAM)

339

Penggunaan kaedah latih tubi dalam pembelajaran bukan sahaja dapat membantu meningkatkan prestasi pelajar dalam sesuatu subjek, ia juga dapat membantu pelajar untuk lebih memahami sesuatu subjek dan dapat membuat persediaan yang sewajarnya dalam menghadapi peperiksaan mendatang.

Perkongsian kali ini adalah mengenai MODUL SPM KSSM 2021 (PENDIDIKAN ISLAM). Pada tahun 2021, format KSSM SPM telah menggunakan format yang paling terkini.

Pendidikan Islam adalah salah satu subjek yang mendidik, membentuk serta melatih pelajar dalam aspek jasmani, rohani, akal, akhlak dan kesedaran social bagi melahirkan generasi pelajar yang lebih baik, sempurna, beriman, berakhlak mulia, berbadan sihat dan minda cerdas serta berkemahiran dalam kerjaya. Konsep subjek adalah konsep pendidikan yang bersumberkan bimbingan Ilahi. Subjek ini juga terbahagi kepada beberapa bahagian seperti Tilawah dan hadis.

Berikut adalah gambaran perkongsian MODUL SPM KSSM 2021 (PENDIDIKAN ISLAM)

Pendidik juga perlu mengetahui cara terbaik dalam menyediakan bahan bantu mengajar yang bersesuaian dengan topik dan kemampuan murid untuk menerima dari masa ke masa. Penggunaan kepelbagaian bahan bantu mengajar yang menarik sangat digalakkan supaya dapat memupuk minat murid serta dapat membuat mereka lebih mudah mengingati apa yang dipelajari. Dengan penyediaan koleksi soalan, modul dan sebagainya, pelajar bukan sahaja dapat bahan belajar tambahan, mereka juga dapat membuat latih tubi yang sangat membantu dalam proses penerimaan sesuatu pembelajaran.

Semoga dengan perkongsian MODUL SPM KSSM 2021 (PENDIDIKAN ISLAM) dapat memudahkan proses para guru memberi tunjuk ajar kepada anak murid serta dapat membantu murid memahami dengan lebih pantas dan senang sesuatu topik yang dipelajari. Ikut kami di T.me/sistemguruonline untuk koleksi bahan bantu mengajar yang terkini. Terima kasih.

MUAT TURUN MODUL SPM KSSM 2021 (PENDIDIKAN ISLAM) :