Latihan NOTA DAN LATIHAN TAMBAH TAHUN 1

NOTA DAN LATIHAN TAMBAH TAHUN 1

114

Seiring dengan peredaran masa, wujudnya pelbagai teknik dan cara baru dalam mempelbagaikan lagi proses pembelajaran bagi memastikan tiada lagi kanak-kanak yang tercicir dalam pelajaran. Dengan itu dimaksudkan mengenai penggunaan teknik digital yang semakin hari semakin berleluasa penggunaannya bukan sahaja di rumah tetapi juga di sekolah-sekolah. Setiap sekolah pastinya mempunyai peruntukan khas untuk memastikan pelajar dapat akses penuh terhadap pembelajaran melalui produk digital ini.

Teknik ini mempunyai kebaikan dan keburukannya tersendiri tetapi jika penggunaannya diawasi dan dibimbing dengan baik, ia pastinya akan membuahkan hasil yang terbaik pada pelajar.

Ada pelbagai perkongsia nota dan latihan di alam maya. Selain itu juga, ada permainan yang dibuat khas untuk digunakan secara atas talian yang boleh dikongsi atau dimainkan oleh ramai pihak atau peserta. Dengan kemudahan seperti ini, pelajar bukan sahaja dapat didedahkan dengan sesuatu yang baru dan moden serta up to date tetapi juga pelajar akan lebih seronok untuk belajar.

Antara aktiviti matematik atas talian adalah :

Modul kali ini mengandungi nota dan latihan operasi tambah yang sesuai untuk pelajar tahap 1, terdiri daripada 7 muka surat. Latihan ini juga mudah difahami dan ringan untuk minda pelajar.

Semoga dengan perkongsian dari SGO ini dapat membantu memudahkan urusan para guru, ibu bapa dan terutamanya pelajar dalam menuntuk ilmu. Jangan lupa kongsikan bersama rakan-rakan yang lain dan follow kami di https://t.me/sistemguruonline untuk lebih banyak maklumat dan perkongsian menarik. Terima kasih.

MUAT TURUN SEKARANG :

  • NOTA DAN LATIHAN (TAMBAH- TAHUN 1)