Nota NOTA/ISI PENTING/TEMA UJIAN LISAN/KARANGAN SPM 2022

NOTA/ISI PENTING/TEMA UJIAN LISAN/KARANGAN SPM 2022

1637

Seperti yang kita sedia maklum, tarikh dan jadual peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia telah pun dikemaskini dan dikeluarkan. Oleh itu, admin yakin para guru dan ibu bapa pastinya sibuk membantu anak-anak membuat persiapan dalam menghadapi peperiksaan yang bakal tiba.

Dalam mempersiapkan diri, pelajar bukan sahaja perlu mempunyai jadual waktu belajar yang baik untuk memastikan setiap topik yang dipelajari dapat difahami dengan baik tetapi juga pelajar perlu mengetahui teknik yang bersesuaian. Susun atur jadual ulang kaji dengan baik dapat memudahkan proses pembelajaran sama ada di rumah mahupun di sekolah.

Di sini admin kongsikan, nota atau isi penting serta tema untuk ujian lisan dan karangan yang boleh digunakan sebagai bahan ulang kaji untuk persiapan menjelang peperiksaan SPM 2022. Dengan nota ini, pelajar dapat mengenal pasti isi-isi penting yang boleh dijadikan bahan rujukan semasa menjawab soalan sama ada latihan mahupun soalan sebenar.

Admin juga ingin memberi sedikit pesanan kepada calon-calon yang bakal menduduki peperiksaan, sentiasa peka dengan masa dan gunakan masa yang diberi dengan sepenuhnya. Abaikan perkara yang tidak berkaitan dan focus pada menjawab soalan. Hargai dan manfaatkan sebaik mungkin peluang dan setiap saat yang diberikan.

Semoga dengan perkongsian ini dapat mendatangkan manfaat dan dapat membantu para guru, ibu bapa serta pelajar dalam menuntut ilmu demi menjamin masa depan yang lebih gemilang. Silakan kongsi artikel ini bersama rakan-rakan lain juga ya. Ikut kami di T.me/sistemguruonline untuk koleksi bahan bantu mengajar yang terkini. Terima kasih.

MUAT TURUN :

ISI-PENTING-UJIAN-LISAN-IKUT-TEMA