Nota Nota Matematik Sekolah Rendah: Kenali Nilai dan Pertukaran Wang

Nota Matematik Sekolah Rendah: Kenali Nilai dan Pertukaran Wang

473

nota matematik sekolah rendah: kenali nilai dan pertukaran wang

Nota Matematik Sekolah Rendah: Kenali Nilai dan Pertukaran Wang. Bahan ini sesuai untuk diberikan kepada murid tahap 1 dan prasekolah bagi mengajarkan mereka mengenai nilai wang di dalam negara.

Mengenali nilai wang merupakan salah satu bahagian dalam mempelajari asas pengiraan dalam Matematik kerana ia melibatkan nombor dan operasi asas seperti tambah dan tolak. Ia sama dengan mempelajari cara membaca jam dan waktu.

Dengan perlaksaan Perintah Kawalan Pergerakan ketika ini, menghadkan pergerakan kanak-kanak bagi menghadiri sesi pengajaran dan pembelajaran secara bersemuka. Ia menyebabkan kanak-kanak ketinggalan dalam pembelajaran.

Perkara ini boleh diatasi dengan perlaksaan pembelajaran di rumah bersama ibu bapa. Ibu bapa perlulah menjadi kreatif dalam memastikan anak-anak untuk belajar bersama-sama. Gunakan bahan-bahan seperti batang aiskrim dan pensil untuk mengira.

Dengan menggunakna barang-barang yang ada di sekeliling, mereka akan lebih mudah untuk ikut belajar.

Dapatkan “Nota Matematik Sekolah Rendah: Kenali Nilai dan Pertukaran Wang” di sini


Di sini kami ada berkongsi beberapa bahan pendidikan yang dapat membantu para guru menyediakan bahan bantu belajar kepada murid-murid. Pada masa yang sama, ibu bapa juga digalakkan untuk menggunakan bahan ini sebagai pembelajaran di rumah bersama anak-anak. Sumber bahan adalah daripada telegram nsr-edu. 

Sila muat turun bahan melalui pautan yang disediakan di bawah.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download : 

Penutup

Diharapkan agar perkongsian mengenai Nota Matematik Sekolah Rendah: Kenali Nilai dan Pertukaran Wang ini dapat memberikan manfaat kepada para guru dan ibu bapa dalam menyediakan bahan pendidikan kepada murid dan anak-anak. Pada masa yang sama, diharapkan agar bahan ini dapat membantu murid mengenali wang Malaysia dengan lebih mudah.

Di dalam perkongsian yang lepas, kami ada berkongsi beberapa bahan pendidikan yang boleh digunakan oleh murid sekolah rendah. Antaranya ialah:

Bagi ibu bapa dan para guru yang ingin mendapatkan lebih banyak lagi bahan pendidikan samada untuk murid prasekolah, sekolah rendah dan sekolah menengah, sila layari laman web rasmi Sistem Guru Online. Di dalam laman web ini juga menyediakan informasi terkini seperti isu pendidikan, bantuan pelajaran dan pelbagai lagi informasi terkini yang bermanfaat kepada para guru, ibu bapa dan orang ramai.