Nota NOTA RINGKAS DAN PADAT SAINS & MATEMATIK

NOTA RINGKAS DAN PADAT SAINS & MATEMATIK

412

Sains dan Matematik adalah dua subjek yang sangat berkait rapat dalam kehidupan seharian kita. Tidak sukar untuk menguasai subjek ini sekiranya pendedahan awal diberikan kepada murid dengan menggunakan teknik yang betul. Subjek ini juga mempunyai keunikan yang tersendiri dan dapat menarik perhatian murid untuk mempelajarinya sekiranya mereka dapat memahami asas subjek ini dengan baik.

Admin kongsikan NOTA RINGKAS DAN PADAT SAINS & MATEMATIK untuk memudahkan guru dalam proses pembelajaran. Nota ini disediakan dengan sangat baik, ringkas namun padat dan sangat sesuai dijadikan rujukan oleh pelajar.

TIPS MUDAH MENGINGATI NOTA PENTING :

  1. Pelbagaikan teknik pengambilan nota seperti : membuat carta, gambarajah, menggunakan pen atau pensil berlainan warna dan sebagainya.
  2. Membaca, menghafal sambil menulis semula isi penting.
  3. Mengambil masa sekurang-kurangnya 15-30 minit setiap hari untuk sesi membaca dan menghafal nota ringkas.
  4. Bertukar-tukar nota dengan rakan juga sangat membantu.

Semoga dengan perkongsian NOTA RINGKAS DAN PADAT SAINS & MATEMATIK dapat memudahkan proses para guru memberi tunjuk ajar kepada anak murid serta dapat membantu murid memahami dengan lebih pantas dan senang sesuatu topik yang dipelajari. Ikut kami di T.me/sistemguruonline untuk koleksi bahan bantu mengajar yang terkini. Terima kasih.

MUAT TURUN NOTA RINGKAS DAN PADAT SAINS & MATEMATIK :-