Nota NOTA RINGKAS SPM KSSM : BAHASA INGGERIS

NOTA RINGKAS SPM KSSM : BAHASA INGGERIS

205

Peperiksaan SPM adalah syarat utama untuk pelajar di Malaysia menyambung pelajaran ke peringkat yang seterusnya seperti STPM, Matrikulasi, atau kursus pra-universiti. Pelajar juga boleh menyambung pelajaran dalam kursus luar negara seperti A-Level. Pelajar yang berusia 17 tahun atau berada dalam tingkatan 5 di sekolah menengah adalah pelajar yang layak untuk menduduki peperiksaan SPM. Kementerian Pendidikan Malaysia juga telah mengumumkan format baru peperiksaan SPM dari KBSM kepada KSSM.

Setiap subjek mempunyai daya tarikan yang sendiri. Ada sesetengah pelajar berpendapat bahawa beberapa subjek agak sukar untuk difahami dan skor ketika dalam peperiksaan. Sebenarnya, jika asas kepada sesuatu subjek itu dapat difahami dengan baik, pelajar tidak akan mempunyai masalah untuk memahami keseluruhan pelajaran. Mungkin ada beberapa topik dalam subjek berkenaan yang agak mencabar tetapi jika menggunakan teknik yang betul, pelajar pasti akan dapat memahami dengan baik.

Pada kali ini, admin ingin berkongsi link nota ringkas dan padat serta ada pelbagai aktiviti serta latih tubi yang dapat pelajar lakukan di laman web ini. Ia bukan sahaja menampilkan nota-nota terbaik dari sekolah rendah hingga menengah, ia juga mempunyai bahagian untuk pelajar membuat latih tubi dan sebagainya.

Semoga dengan perkongsian NOTA RINGKAS SPM KSSM : BAHASA INGGERIS dapat memudahkan proses para guru memberi tunjuk ajar kepada anak murid serta dapat membantu murid memahami dengan lebih pantas dan senang sesuatu topik yang dipelajari. Ikut kami di T.me/sistemguruonline untuk koleksi bahan bantu mengajar yang terkini. Terima kasih

LINK LAMAN WEB NOTA RINGKAS SPM KSSM : BAHASA INGGERIS