Soalan Peperiksaan SOALAN PERCUBAAN SPM 2022 : ADDMATH NEGERI JOHOR

SOALAN PERCUBAAN SPM 2022 : ADDMATH NEGERI JOHOR

129

Adakah anda berpendapat subjek Add Math adalah satu subjek yang sangat susah untuk difahami dan lulus dalam ujian? Anda tidak keseorangan. Admin pun beranggapan perkara yang sama. Jika anda agak lemah dalam subjek kira-kira, pastinya subjek add math akan menjadi satu mimpi ngeri buat anda.

Tetapi, hakikat yang sebenar adalah berbeza. Subjek add math ini sebenarnya agak mudah dan sangat menyeronokkan jika anda dapat memahami konsep dan menguasai formula yang diperlukan untuk menyelesaikan masalah.

Jom admin kongsikan beberapa tips yang boleh anda gunakan untuk target lulus dan skor dengan cemerlang dalam subjek add math.

Tips 5 :

Setiap soalan mempunyai teknik menjawab yang tertentu bagi memastikan jawapan itu menepati kehendak soalan dan pemberian markah. Untuk menguasai teknik menjawab ini, anda perlulah memahami dengan baik skema jawapan yang terdapat semasa membuat latihan ulangkaji.

Skema ini bertindak sebagai rujukan sebenar anda kerana anda akan lebih mudah faham kehendak soalan bila anda memahami skema jawapan. Dengan mengkaji skema jawapan, anda akan tahu bagaimana teknik menjawab sebenar yang diperlukan dalam peperiksaan untuk memastikan jawapan anda memperoleh markah yang lumayan.

Pastikan setiap jawapan dijawab dengan tersusun, kemas, rapi dan jelas supaya pemeriksa tidak mengalami kesukaran untuk memahami jawapan anda. Ingat, hanya satu kesilapan kecil boleh membuatkan anda kerugian markah penting.

Di sini admin ingin kongsikan koleksi SOALAN PERCUBAAN SPM 2022 untuk membantu anda mengulangkaji dan membuat persiapan dengan lebih cemerlang.

Semoga dengan perkongsian dari SGO ini dapat membantu memudahkan urusan para guru, ibu bapa dan terutamanya pelajar dalam menuntuk ilmu. Jangan lupa kongsikan bersama rakan-rakan yang lain dan follow kami di https://t.me/sistemguruonline  untuk lebih banyak maklumat dan perkongsian menarik. Terima kasih.

MUAT TURUN SEKARANG :

JOHOR-ADD-MATH