Soalan Peperiksaan SOALAN PERCUBAAN SPM 2022 : ADDMATH NEGERI KELANTAN

SOALAN PERCUBAAN SPM 2022 : ADDMATH NEGERI KELANTAN

118

Adakah anda berpendapat subjek Add Math adalah satu subjek yang sangat susah untuk difahami dan lulus dalam ujian? Anda tidak keseorangan. Admin pun beranggapan perkara yang sama. Jika anda agak lemah dalam subjek kira-kira, pastinya subjek add math akan menjadi satu mimpi ngeri buat anda.

Tetapi, hakikat yang sebenar adalah berbeza. Subjek add math ini sebenarnya agak mudah dan sangat menyeronokkan jika anda dapat memahami konsep dan menguasai formula yang diperlukan untuk menyelesaikan masalah.

Jom admin kongsikan beberapa tips yang boleh anda gunakan untuk target lulus dan skor dengan cemerlang dalam subjek add math.

Tips 4 :

Bila anda telah membuat analisis dan pengiraan markah, dalam peperiksaan sebenar, pastikan anda menanda soalan yang anda target mampu jawab dengan baik. bulatkan nombor soalan berkenaan supaya anda tidak tercicir untuk menjawab.

Jika anda dalam proses ulangkaji, set kan masa mengikut waktu peperiksaan sebenar dan cuba selesaikan soalan yang telah anda tandakan. Buat pemeriksaan menyeluruh bagi memastikan tiada kesilapan atau ketinggalan jawapan. Jika masih mempunyai masa, buat kiraan markah untuk memastikan jawapan anda, dan soalan yang dijawab membuahkan markah yang cukup untuk meluluskan anda.

Seterusnya, jawab soalan back up plan sehingga selesai. Walaupun ia bertindak sebagai soalan back up plan, anda masih tetap wajib menjawab dengan baik dan jelas.

Di sini admin ingin kongsikan koleksi SOALAN PERCUBAAN SPM 2022 untuk membantu anda mengulangkaji dan membuat persiapan dengan lebih cemerlang.

Semoga dengan perkongsian dari SGO ini dapat membantu memudahkan urusan para guru, ibu bapa dan terutamanya pelajar dalam menuntuk ilmu. Jangan lupa kongsikan bersama rakan-rakan yang lain dan follow kami di https://t.me/sistemguruonline  untuk lebih banyak maklumat dan perkongsian menarik. Terima kasih.

MUAT TURUN SEKARANG :

KELANTAN-ADD-MATH