Soalan Peperiksaan SOALAN PERCUBAAN SPM 2022 : ADDMATH NEGERI TERENGGANU

SOALAN PERCUBAAN SPM 2022 : ADDMATH NEGERI TERENGGANU

91

Adakah anda berpendapat subjek Add Math adalah satu subjek yang sangat susah untuk difahami dan lulus dalam ujian? Anda tidak keseorangan. Admin pun beranggapan perkara yang sama. Jika anda agak lemah dalam subjek kira-kira, pastinya subjek add math akan menjadi satu mimpi ngeri buat anda.

Tetapi, hakikat yang sebenar adalah berbeza. Subjek add math ini sebenarnya agak mudah dan sangat menyeronokkan jika anda dapat memahami konsep dan menguasai formula yang diperlukan untuk menyelesaikan masalah.

Jom admin kongsikan beberapa tips yang boleh anda gunakan untuk target lulus dan skor dengan cemerlang dalam subjek add math.

Tips 3 :

Bila anda kenalpasti soalan dan topik yang anda boleh skor, kira markah dari soalan yang anda boleh jawab dengan mencampurkan soalan dari kertas 1 dan kertas 2 untuk mendapat markah keseluruhan. Sekiranya markah tersebut cukup untuk membuat anda lulus, itu adalah satu pencapaian yang baik.

Namun, anda perlu juga mempunyai 2-3 soalan dan topik lain sebagai back up plan supaya anda tidak tercicir atau kerugian markah sekiranya soalan target anda tidak mencapai markah yang anda perlukan.

Fahami dengan baik format pemarkahan setiap soalan supaya tiada kerugian markah berlaku. Jangan pandang enteng mengenai markah kerana ia sangat penting walaupun cuma 1 markah.

Di sini admin ingin kongsikan koleksi SOALAN PERCUBAAN SPM 2022 untuk membantu anda mengulangkaji dan membuat persiapan dengan lebih cemerlang.

Semoga dengan perkongsian dari SGO ini dapat membantu memudahkan urusan para guru, ibu bapa dan terutamanya pelajar dalam menuntuk ilmu. Jangan lupa kongsikan bersama rakan-rakan yang lain dan follow kami di https://t.me/sistemguruonline  untuk lebih banyak maklumat dan perkongsian menarik. Terima kasih.

MUAT TURUN SEKARANG :

TERENGGANU-ADD-MATH