Soalan Peperiksaan SOALAN PERCUBAAN SPM 2022 : BAHASA MELAYU NEGERI PERAK

SOALAN PERCUBAAN SPM 2022 : BAHASA MELAYU NEGERI PERAK

229

Jangan berlebih-lebihan, bersederhana adalah lebih baik. Ini adalah peringatan kepada setiap calon peperiksaan. Setiap jawapan yang anda berikan semasa menjawab soalan peperiksaan hendaklah menepati jumlah markah yang telah ditetapkan.

Sekiranya anda tidak menepati kehendak soalan dan mematuhi arahan, anda telah melakukan kesalahan format. Ini boleh menyebabkan anda akan kehilangan markah. Walaupun jawapan yang anda berikan mempunyai point dan pengolahan ayat yang baik, sekiranya anda mengabaikan arahan dan format yang ditetapkan, pemeriksa tetap boleh menolak markah anda. Kesilapan ini boleh menyebabkan anda kehilangan maksima 2 markah.

Susun point anda dengan baik, pastikan esei anda lengkap dengan pendahuluan, isi, penjelasan dan pengolahan ayat serta kesimpulan yang menepati kehendak soalan dan arahan.

Di sini admin ingin kongsikan koleksi SOALAN PERCUBAAN SPM 2022 untuk membantu anda mengulangkaji dan membuat persiapan dengan lebih cemerlang.

Dengan wujudnya bahan seperti ini, ia dapat memudahkan dan membantu pelajar dalam membuat persediaan. Latihan dan nota yang pelbagai dapat membantu pelajar untuk belajar memahami dan mengingati perkara penting dalam topik yang dipelajar semasa di sekolah. Koleksi kertas soalan peperiksaan yang lepas juga sangat membantu dalam memberi gambaran terhadap kertas soalan dan suasana peperiksaan sebenar.

Semoga dengan perkongsian dari SGO ini dapat membantu memudahkan urusan para guru, ibu bapa dan terutamanya pelajar dalam menuntuk ilmu. Jangan lupa kongsikan bersama rakan-rakan yang lain dan follow kami di https://t.me/sistemguruonline  untuk lebih banyak maklumat dan perkongsian menarik. Terima kasih.

MUAT TURUN SEKARANG :

BM-PERAK