Soalan Peperiksaan SOALAN PERCUBAAN SPM 2022 SEJARAH NEGERI MELAKA

SOALAN PERCUBAAN SPM 2022 SEJARAH NEGERI MELAKA

465

SOALAN PERCUBAAN SPM 2022 SEJARAH NEGERI MELAKA , Ketika zaman penjajahan berlaku, rakyat hanya mampu memasang impian untuk mendapatkan pendidikan yang sewajarnya bagi anak-anak mereka. Tanah Melayu mula mendapatkan pendidikan awal pada era 1920-an dan 1930-an di Timur Tengah atau daripada pendidikan tempatan. Disebabkan pendidikan awal inilah mula munculnya golongan yang berpendidikan dan mula memperjuangkan semangat nasionalisme.

Sejarah adalah satu subjek yang menarik untuk dipelajari dan dikaji kerana didalamnya terkandung pelbagai peristiwa penting yang menjadikan Malaysia sebuah negara yang makmur pada hari ini. Oleh kerana itu, subjek ini merupakan salah satu subjek wajib lulus bagi anda yang akan menduduki peperiksaan SPM kelak.

Bagi soalan peperiksaan mata pelajaran Sejarah, ada beberapa topik penting yang diramalkan akan timbul dalam kertas peperiksaan. Admin akan kongsikan topik berkenaan bersama point penting untuk rujukan pelajar.

Berikut adalah antara topik yang diramalkan :

Topik ini adalah dari tingkatan 4 dan bab 4 Penyerahan Sabah dan Sarawak kepada Kerajaan British.

Dalam nota poket yang dikongsikan, ia menerangkan beberapa factor yang menjadi asbab kepada penyerahan Sabah dan Sarawak kepada Kerajaan British. Fahami dan ingat factor-faktor ini serta kesan daripada keputusan untuk melakukan penyerahan ini.

Admin kongsikan juga file pdf nota poket untuk kertas soalan ini agar mudah untuk anda membuat rujukan dan pemahaman.

2022-SEJARAH-B-W-NOTA-POKET-WITH-COVER

Di sini admin ingin kongsikan koleksi SOALAN PERCUBAAN SPM 2022 untuk membantu anda mengulangkaji dan membuat persiapan dengan lebih cemerlang.

MUAT TURUN SEKARANG :

Melaka-SJ