Buku Panduan & Pengurusan Himpunan Teks Pengacaraan Majlis Apresiasi 2019

Himpunan Teks Pengacaraan Majlis Apresiasi 2019

1163

 

Himpunan Teks Pengacaraan Majlis Apresiasi 2019 ini disediakan khususnya kepada guru-guru yang akan menjadi pengacara majlis apresiasi di sekolah pada tahun ini.

Ya la, dah nak akhir tahun ni. Dah kena stand-by siap-siap teks pengacaraan majlis. Syukur alhamdulillah, guru-guru di Malaysia suka berkongsi bahan antara satu sama lain.

Dan salah satu bahan yang dikongsikan adalah teks pengacaraan majlis.

Jutaan terima kasih Min ucapkan kepada guru-guru yang sudi berkongsi bahan-bahan pendidikan sebegini. Semoga kalian semua mendapat pahala dan dipermudahkan urusan di dunia dan di akhirat serta sihat dan bahagia di samping keluarga tercinta. Aamiin.

Teks Pengacaraan Majlis

Seperti yang kita sedia maklum, seseorang pengacara majlis atau emcee (Master of Ceremonies) merupakan individu yang paling penting dalam memastikan kelancaran majlis berlangsung.

Tugas mereka bukan terhad pada mengacara majlis semata-mata, namun turut menyiapkan teks pengacaraan majlis mereka sendiri.

Ini kerana untuk memastikan maklumat-maklumat yang penting dan proses penyuntingan teks boleh dibuat dengan teliti dan baik.

Format Teks Pengacaraan Majlis

Biasanya, teks pengacaraan majlis ini disediakan dalam bentuk jadual dan mempunyai tiga (3) column iaitu yang terdiri daripada acara, isi dan catatan seperti gambar di bawah:

Sehubungan dengan itu, anda boleh memuat turun semua teks pengacaraan majlis ini pada puatan muat turun yang telah disediakan di bawah.

Sebelum itu, mohon rujuk tutorial cara memuat turun bahan iaitu melalui Tcerfiles.com

Dapatkan “Himpunan Teks Pengacaraan Majlis Apresiasi 2019” di sini


Di sini admin nak kongsikan bahan tersebut. Sila download menggunakan link yang telah disediakan.

Format dokumen ini adalah dalam ‘doc/docx’

Download : Himpunan Teks Pengacaraan Majlis Apresiasi 2019

  1. TEKS PENGACARA MAJLIS APRESIASI 2019
  2. TEKS PENGACARAAN MAJLIS APRESIASI 1
  3. TEKS PENGACARAAN MAJLIS APRESIASI 2
  4. TEKS PENGACARAAN MAJLIS APRESIASI 3
  5. TEKS PENGACARAAN MAJLIS APRESIASI 4
  6. TEKS PENGACARAAN MAJLIS APRESIASI 5

Baca juga:

  1. SENARAI ANUGERAH KHAS UNTUK MURID
  2. HIMPUNAN TERBAIK PANTUN PENGACARAAN MAJLIS

 

Anda boleh menyunting/mengedit teks ini mengikut kesesuaian situasi anda. Sekali lagi, terima kasih kepada guru-guru yang sudi berkongsi teks pengacaraan majlis ini.

Penutup

Sekian, semoga perkongsian pada kali ini iaitu Himpunan Teks Pengacaraan Majlis Apresiasi 2019 sedikit sebanyak dapat membantu anda dalam menyediakan teks pengacaraan majlis ini kepada anda semua. Teruskan bersama kami di t.me/sistemguruonline bagi mendapatkan informasi dan bahan-bahan pendidikan yang terkini dan terbaik dari semasa ke semasa. Terima kasih.