Motivasi KOLEKSI DOA-DOA SESUAI DIAMALKAN OLEH PELAJAR DAN IBU BAPA (SPM TRIAL 2022...

KOLEKSI DOA-DOA SESUAI DIAMALKAN OLEH PELAJAR DAN IBU BAPA (SPM TRIAL 2022 ADDMATH MRSM)

501

Setiap apa yang kita lakukan mestilah diiringi dengan doa, kesungguhan dan tawakkal kepada Allah s.w.t. Bagi pelajar yang bukan islam, mereka mempunyai cara mereka tersendiri mengikut kepercayaan mereka. Seperti mana mereka menghormati cara dan kepercayaan kita, kita juga harusnya melakukan perkara yang sama.

Bila menghadapi sesuatu yang sukar, kita diajar untuk tidak berputus asa dan teruskan berusaha sehingga kita mencapai apa yang selayaknya kita capai. Pun begitu, usaha tanpa doa, percaya dan tawakkal pada Allah s.w.t tidak akan memberikan ketenangan terhadap apa yang kita usahakan.

Oleh itu, admin dengan berbesar hati ingin berkongsi dengan anda semua beberapa doa yang boleh diamalkan bukan sahaja oleh pelajar tetapi juga oleh ibu bapa untuk mendoakan kemudahan dan kelapangan hati anak-anak semasa menduduki peperiksaan.

Di sini admin kongsikan koleksi soalan percubaan spm 2022 untuk kegunaan pelajar mengulangkaji pelajaran atau membuat latih tubi sebagai persiapan menghadapi peperiksaan spm yang bakal menjelang tidak lama lagi. Admin juga ingin mengucapkan selamat menduduki peperiksaan dan semoga anda semua dapat membuat yang terbaik.

Semoga dengan perkongsian dari SGO ini dapat membantu memudahkan urusan para guru, ibu bapa dan terutamanya pelajar dalam menuntuk ilmu. Jangan lupa kongsikan bersama rakan-rakan yang lain dan follow kami di https://t.me/sistemguruonline untuk lebih banyak maklumat dan perkongsian menarik. Terima kasih.

MUAT TURUN SEKARANG :

MRSM-ADD-MATH