Latihan Latihan Bahasa Inggeris Tahun 1= Tema: At School, Muka Surat 11&12

Latihan Bahasa Inggeris Tahun 1= Tema: At School, Muka Surat 11&12

853

Bahasa Inggeris Tahun 1 Ms 11&12

Latihan Bahasa Inggeris Tahun 1= Tema: At School, Muka Surat 11&12. Bahasa inggeris umumnya dikenali sebagai bahasa kedua di negara kita. Bahasa Inggeris memberikan banyak manfaat kepada para penuntutnya, namun mempelajari sesuatu bahasa asing bukanlah mudah. Ia memerlukan usaha dan masa yang lebih.

Terdapat pelbagai kaedah yang boleh digunapakai untuk mempelajari bahasa kedua ini. Antaranya, menerapkan perkataan-perkataan asas bahasa inggeris ke dalam kehidupan seharian. Misalnya, apabila guru-guru masuk ke kelas, berikan arahan yang ringkas seperti “Sit down”,”look here” dan sebagainya. Hal ini sedikit sebanyak akan memberikan kesan kepada murid untuk mengulang semula ayat yang sering disebut oleh para guru.

Kelebihan Kuasai Bahasa Inggeris

  1. Bahasa Inggeris adalah bahasa antarabangsa dan memudahkan sesiapa yang menguasai bahasa ini untuk berkomunikasi secara terbuka bersama orang-orang asing.
  2. Bahasa Ilmu. Bahasa inggeris sering digunakan di dalam kamus-kamus, ensiklopedia dunia apabila seseorang penuntut ilmu tidak menguasai bahasa inggeris, adalah sangat sukar bagi mereka untuk memahami ilmu tersebut.
  3. Bahasa Inggeris merupakan bahasa utama dalam bidang perniagaan. Walaupun bahasa rasmi negara ialah bahasa Malaysia, tetapi apabila di dalam bidang perniagaan bahasa yang kerap digunakan ialah bahasa Inggeris. Penguasaan bahasa inggeris bukan sahaja penting untuk menjamin peluang kerjaya malah penting untuk menjamin hubungan yang erat dalam bidang perniagaan.

Dapatkan “Latihan Bahasa Inggeris Tahun 1= Tema: At School, Muka Surat 11&12” di sini

Para guru dan ibu bapa boleh muat turun di dalam pautan yang telah disediakan. Bahan ini boleh dijadikan sebagai bahan pendidikan di sekolah mahupun sebagai latihan insentif di rumah.

ENGLISH YEAR 1 PAGE 11 (THEME AT SCHOOL)

ENGLISH YEAR 1 PAGE 12 (AT SCHOOL)

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download : LATIHAN BAHASA INGGERIS TAHUN 1 TEMA AT SCHOOL MS 11&12

Diharapkan agar perkongsian Latihan Bahasa Inggeris Tahun 1 ini dapat memberikan manfaat kepada para guru dan ibu bapa.

Sebelum ini, kami juga ada kongsikan beberapa bahan pendidikan yang relevan. Seperti:

Sila layari laman web rasmi Sistem Guru Online bagi mendapatkan informasi terkini dan juga bahan-bahan pendidikan yang lain.