Latihan Latihan Bahasa Inggeris Tahun 1= Unit: At School, Muka Surat 13

Latihan Bahasa Inggeris Tahun 1= Unit: At School, Muka Surat 13

582

 

prasekolah pagar sesat ms 13

Latihan Bahasa Inggeris Tahun 1= Unit: At School, Muka Surat 13. Bahasa Inggeris mempunyai beberapa cabang kemahiran iaitu kemahiran membaca, menulis, mendengar dan bertutur. Pada perkongsian kali ini, kami akan membicarakan tips bagi membantu anak-anak menguasai kemahiran bertutur.

Kemahiran bertutur dalam bahasa inggeris adalah salah satu perkara yang mencabar bagi ibu bapa dan guru-guru namun, jika dilatih dan dibimbing dari usia awal pasti akan membuahkan hasil. Bak kata pepatah, “Kalau tidak dipecahkan ruyung, manakan dapat sagunya”.

Kemahiran Bertutur Bahasa Inggeris

Kemahiran bertutur dalam bahasa inggeris boleh dipupuk melalui bahan pembelajaran yang menyeronokkan bagi menarik minat kanak-kanak untuk mempelajari bahasa baru. Selain itu, para ibu bapa juga boleh mewujudkan rutin harian dalam keluarga untuk berbahasa inggeris sesama ahli keluarga.

Perhatikan minat anak-anak dan gunakan topik yang anak anda minat untuk mengajar bahasa inggeris sebagai contoh, ceritakan buku cerita yang mempunyai topik yang anak-anak minat.

Melalui penceritaan daripada ibu bapa, anak-anak akan dapat mempelajari intonasi dan cara percakapan bahasa inggeris dengan mudah.

Dapatkan “Latihan Bahasa Inggeris Tahun 1= Unit: At School, Muka Surat 13&14” di sini


Bahan ini disediakan bagi kegunaan para guru dan ibu bapa untuk mendidik anak-anak berkenaan dengan bahasa inggeris.

BAHASA INGGERIS TAHUN 1 MS 13

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download : ENGLISH YEAR 1 PAGE 13 (AT SCHOOL)

Semoga dengan perkongsian Latihan Bahasa Inggeris Tahun 1 ini akan dapat memberikan manfaat kepada para guru dan ibu bapa.

Sebelum ini, kami juga ada berkongsikan berkenaan dengan bahan-bahan pendidikan lain. Seperti:

Untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut berkenaan dengan bahan pendidikan dan informasi terkini Sistem Guru Online.