Latihan Lembaran Kerja KV+KVK Baca dan Salin Semula Prasekolah

Lembaran Kerja KV+KVK Baca dan Salin Semula Prasekolah

3973

lembaran kerja KV+KVK baca dan salin semula

Lembaran Kerja KV+KVK Baca dan Salin Semula Prasekolah ini sesuai untuk digunakan oleh murid prasekolah dan tahap 1 dalam proses membaca.

Lembaran kerja yang menggunakan perkataan KV+KV, KV+KV+KV ini secara tidak langsung dapat membantu proses kanak-kanak dalam membaca kerana di dalam satu perkataan itu akan dibahagikan kepada huruf konsonan dan vokal. Dengan ini, murid dapat membaca sesuatu perkataan dengan menyebut suku kata demi suku kata.

Di dalam lembaran ini juga menyediakan latihan membaca serta menyalin semula. Selain daripada memberikan fokus dalam kemahiran membaca kanak-kanak. Latihan ini juga membantu dalam kemahiran menulis mereka.

Dapatkan “Lembaran Kerja KV+KVK Baca dan Salin Semula Prasekolah” di sini


Di sini kami kongsikan bahan yang boleh dijadikan sebagai bahan bantu mengajar oleh para guru. Ibu bapa juga boleh menggunakan bahan ini sebagai latihan tambahan kepada anak-anak semasa waktu lapang. Sumber bahan adalah daripada telegram Brainy Smart NUR.

Sila muat turun bahan melalui pautan yang disediakan di bawah.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download : Baca & Salin Semula (KV+KVK)

Terdapat pelbagai bahan yang telah disediakan di dalam internet dalam membantu para guru dan ibu bapa mendapatkan bahan bantu mengajar. Ibu bapa dan para guru perlulah menggunakan kemudahan teknologi sebagai salah satu cara memberikan pendidikan kepada murid dan anak-anak.

Penutup

Diharapkan agar perkongsian mengenai Lembaran Kerja KV+KVK Baca dan Salin Semula Prasekolah ini dapat memberikan manfaat kepada para guru dan ibu bapa dalam menyediakan bahan bantu mengajar yang berkesan kepada murid dan anak-anak. Pada masa yang sama, diharapkan agar bahan ini dapat membantu kanak-kanak dalam mendapatkan pendidikan yang mencukupi.

Di dalam perkongsian yang lepas, kami ada berkongsi beberapa bahan yang bermanfaat untuk murid prasekolah. Antaranya ialah:

Bagi ibu bapa dan para guru yang ingin mendapatkan lebih banyak lagi bahan pendidikan untuk murid prasekolah, sekolah rendah dan sekolah menengah, sila layari laman web rasmi Sistem Guru Online. Di dalam laman web ini juga menyediakan informasi terkini mengenai isu-isu semasa seperti isu pendidikan, bantuan kerajaan dan pelbagai lagi informasi bermanfaat untuk ibu bapa, para guru dan orang ramai.