Nota MIPSPM KSSM 2021 ; PERNIAGAAN

MIPSPM KSSM 2021 ; PERNIAGAAN

71

Peperiksaan SPM adalah syarat utama untuk pelajar di Malaysia menyambung pelajaran ke peringkat yang seterusnya seperti STPM, Matrikulasi, atau kursus pra-universiti. Pelajar juga boleh menyambung pelajaran dalam kursus luar negara seperti A-Level. Pelajar yang berusia 17 tahun atau berada dalam tingkatan 5 di sekolah menengah adalah pelajar yang layak untuk menduduki peperiksaan SPM.

Kementerian Pendidikan Malaysia telah mengumumkan format baru peperiksaan SPM dari KBSM kepada KSSM. Pun begitu, pelajar juga diberikan peluang untuk memilih subjek elektif lainnya yang bersesuaian. Bagi pelajar yang mengambil aliran seperti Sains, Kesusasteraan, Perdagangan, mereka juga mempunyai subjek tertentu yang perlu diambil dalam peperiksaan.

Perkongsian kali ini, admin kongsikan MIPSPM KSSM 2021 ; PERNIAGAAN untuk pendidik berikan kepada pelajar sebagai satu latih tubi untuk mempersiapkan mereka dalam menghadapi peperiksaan sebenar.

Perniagaan merupakan subjek elektif SPM yang ditawarkan kepada pelajar SPM bermula dari tahun 2018 hingga sekarang. Ia juga menjadi subjek pilihan menggantikan subjek Perdagangan. Dalam peperiksaan SPM untuk mata pelajaran ini, pelajar perlu menghadapi 3 kertas peperiksaan iaitu kertas 1, kertas 2 dan kertas 3.

Inginkan tips mudah jawap soalan SPM Perniagaan? Klik link di bawah :

Semoga dengan perkongsian MIPSPM KSSM 2021 ; PERNIAGAAN dapat memudahkan proses para guru memberi tunjuk ajar kepada anak murid serta dapat membantu murid memahami dengan lebih pantas dan senang sesuatu topik yang dipelajari. Ikut kami di T.me/sistemguruonline untuk koleksi bahan bantu mengajar yang terkini. Terima kasih

MUAT TURUN MIPSPM KSSM 2021 ; PERNIAGAAN :