Modul Modul Kenali Masa dan Waktu untuk Murid Tahun 1

Modul Kenali Masa dan Waktu untuk Murid Tahun 1

1052

modul kenali masa dan waktu tahun 1

Modul Kenali Masa dan Waktu untuk Murid Tahun 1. Modul ini sesuai untuk mengajarkan kanak-kanak prasekolah dan tahap 1 cara membaca jam dan memahami topik masa dengan lebih mudah.

Ketika tempoh Perintah Kawalan Pergerakan dilaksanakan, murid prasekolah, sekolah rendah dan menengah tidak dapat hadir secara bersemuka seperti dahulu lagi. Segala sesi pembelajaran dilakukan secara atas talian. Ibu bapa perlu memainkan peranan yang penting dalam memastikan anak-anak mendapatkan bekalan bahan pendidikan yang mencukupi dan tidak ketinggalan dalam pembelajaran.

Selain daripada menyediakan latihan dan nota-nota ulangkaji kepada anak-anak, ibu bapa juga perlu memastikan tempat pembelajaran anak-anak adalah selesa bagi mengelakkan mereka tidak fokus ketika sesi pembelajaran. Pada masa yang sama, ibu bapa berperanan sebagai guru pada waktu ini. Jadi, ibu bapa perlulah bersedia untuk menjawab pertanyaan daripada anak-anak.

Dapatkan “Modul Kenali Masa dan Waktu untuk Murid Tahun 1” di sini


Di sini kami sediakan modul yang dapat dijadikan sebagai bahan bantu mengajar oleh para guru kepada murid tahap 1. Ibu bapa juga digalakkan untuk menggunakan bahan ini sebagai aktiviti tambahan yang boleh dilakukan oleh kanak-kanak ketika masa lapang. Sumber bahan adalah daripada telegram CIKGU SKMZ.

Sila muat turun bahan melalui pautan yang disediakan di bawah.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download : MASA DAN WAKTU (TAHUN 1)

Penutup

Diharapkan agar perkongsian mengenai Modul Kenali Masa dan Waktu untuk Murid Tahun 1 ini dapat memberikan manfaat kepada para guru dan ibu bapa dalam membekalkan bahan pendidikan kepada murid dan anak-anak walaupun ketika perlaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan ini. Pada masa yang sama, diharapkan juga agar modul ini dapat membantu murid tahun 1 dan prasekolah membaca waktu dengan mudah.

Sebelum ini, kami ada berkongsi beberapa bahan pendidikan yang dapat membantu murid sekolah rendah. Antaranya ialah:

Bagi ibu bapa dan para guru yang ingin mendapatkan lebih banyak lagi bahan pendidikan untuk murid prasekolah, sekolah rendah dan sekolah menengah, sila layari laman web rasmi Sistem Guru Online. Di dalam laman web ini juga menyediakan pelbagai informasi terkini mengenai isu-isu semasa seperti isu pendidikan, bantuan kerajaan dan pelbagai lagi informasi yang bermanfaat untuk guru, ibu bapa dan orang awam.