Modul Modul PDPR Bahasa Inggeris Tahun 1, Unit 4: Lunchtime (Super Minds Page...

Modul PDPR Bahasa Inggeris Tahun 1, Unit 4: Lunchtime (Super Minds Page 48)

658

modul pdpr bahasa inggeris tahun 1 unit 4

Modul PDPR Bahasa Inggeris Tahun 1, Unit 4: Lunchtime (Super Minds Page 48). Modul PDPR ini menyediakan pengajaran Bahasa Inggeris menggunakan lagu yang sesuai untuk menarik minat murid.

Pengajaran yang dilakukan secara atas talian ketika ini perlulah mampu menarik perhatian murid agar mereka akan kekal mendengar sesi pembelajaran sehingga akhir waktu. Ia memerlukan para guru untuk menjadi kreatif dan mampu melibatkan murid dalam pembelajaran walaupun dilakukan secara atas talian.

Antaranya kaedah yang boleh digunakan oleh para guru adalah dengan melakukan pengajaran menggunakan lagu-lagu, permainan dan sebagainya.

Dapatkan “Modul PDPR Bahasa Inggeris Tahun 1, Unit 4: Lunchtime (Super Minds Page 48)” di sini


Di sini kami sediakan bahan pdpr yang boleh membantu memudahkan urusan sesi pengajaran dan pembelajaran para guru. Ibu bapa juga boleh menggunakan bahan ini sebagai bahan bantu mengajar oleh ibu bapa kepada anak-anak ketika berada di rumah. Layari Youtube Cikgu Ije untuk menjadikan sesi pembelajaran lebih menarik.

Sila muat turun bahan melalui pautan yang disediakan di bawah.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download : MODUL PDPR BAHASA INGGERIS TAHUN 1 UNIT 4

Terdapat pelbagai bahan pendidikan yang sesuai untuk digunakan ketika musim Pengajaran dan Pembelajaran (PdPr) yang dilakukan secara di rumah ketika ini. Bahan-bahan yang dikongsikan adalah bagi membantu guru-guru mewujudkan sesi pembelajaran yang menarik dan tidak membosankan murid-murid.

Penutup

Diharapkan agar perkongsian mengenai Modul PDPR Bahasa Inggeris Tahun 1, Unit 4: Lunchtime (Super Minds Page 48) ini dapat membantu para guru dan ibu bapa dalam menyediakan bahan pendidikan yang berkualiti untuk murid dan anak-anak. Pada masa yang sama, diharapkan agar bahan ini dapat membantu murid menjalani sesi PdPr dengan lebih seronok.

Di dalam perkongsian yang lepas, kami ada berkongsi beberapa bahan pendidikan yang boleh digunakan oleh murid sekolah rendah. Antaranya ialah:

Bagi ibu bapa dan para guru yang ingin mendapatkan lebih banyak lagi bahan pendidikan samada untuk murid prasekolah, sekolah rendah dan sekolah menengah, sila layari laman web rasmi Sistem Guru Online. Di dalam laman web ini juga menyediakan informasi terkini seperti isu pendidikan, bantuan pelajaran dan pelbagai lagi informasi terkini yang bermanfaat kepada para guru, ibu bapa dan orang ramai.