Nota Naik Taraf Bahasa Inggeris dengan Perkataan-perkataan Baharu

Naik Taraf Bahasa Inggeris dengan Perkataan-perkataan Baharu

1080

naik taraf bahasa inggeris dengan perkataan baharu

Naik Taraf Bahasa Inggeris dengan Perkataan-perkataan Baharu. Nota ini adalah bagi membantu pelajar sama ada sekolah rendah mahupun sekolah menengah menambah kosa kata Bahasa Inggeris mereka.

Pelajar digalakkan untuk mempunyai pengetahuan yang luas dalam kosa kata sesuatu Bahasa yang mereka pelajari. Hal ini adalah bagi memudahkan mereka untuk menjawab kertas peperiksaan dalam bahagain penulisan. Selain itu, ia juga memudahkan mereka untuk berkomunikasi dalam Bahasa Inggeris dengan orang asing.

Ia merupakan satu peluang yang luas bagi seseorang pelajar untuk mengembangkan kebolehan mereka dalam bertutur dalam Bahasa Inggeris dengan baik. Penggunakan kosa kata yang jarang digunakan oleh orang ramai dalam penulisan akan menambah markah pelajar.

Dapatkan “Naik Taraf Bahasa Inggeris dengan Perkataan-perkataan Baharu” di sini


Di sini kami sediakan bahan yang dapat digunakan oleh para guru dalam membantu pelajar untuk menggunakan bahasa baharu dalam penulisan Bahasa Inggeris. Ibu bapa juga digalakkan untuk menggunakan bahan ini sebagai bahan ulangkaji oleh anak-anak sebagai persediaan menghadapi peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia. Sumber bahan adalah daripada Facebook Satish Kumar Batumelai. 

Sila muat turun bahan melalui pautan yang disediakan di bawah.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download : LEVEL UP BAHASA INGGERIS ANDA

Setiap pelajar yang mempelajari sesuatu bahasa atau mana-mana ilmu seperti Biologi, Kimia dan sebagainya, perlulah sentiasa menaik taraf pengetahuan mereka melalui kajian-kajian baharu. Selain itu, ilmu yang telah dipelajari haruslah disemak semula agar ilmu mengenai sesuatu mata pelajaran itu tidak dilupakan.

Penutup

Diharapkan agar perkongsian mengenai Naik Taraf Bahasa Inggeris dengan Perkataan-perkataan Baharu ini dapat memberikan manfaat kepada para guru dan ibu bapa dalam menyediakan bahan pendidikan yang berkualiti kepada murid dan anak-anak. Pada masa yang sama, diharapkan agar bahan ini dapat membantu pelajar menggunakan perkataan yang jarang digunakan oleh orang ramai.

Sebelum ini, kami ada berkongsi beberapa bahan pendidikan yang sesuai digunakan untuk murid sekolah rendah dan sekolah menengah. Antaranya ialah:

Bagi ibu bapa dan para guru yang ingin mendapatkan lebih banyak lagi bahan pendidikan samada untuk murid prasekolah, sekolah rendah dan sekolah menengah, sila layari laman web rasmi Sistem Guru Online. Di dalam laman web ini juga menyediakan informasi terkini seperti isu pendidikan, bantuan pelajaran dan pelbagai lagi informasi terkini yang bermanfaat kepada para guru, ibu bapa dan orang ramai.