Nota Nota Bergambar Kosa Kata dan Nota Penjodoh Bilangan

Nota Bergambar Kosa Kata dan Nota Penjodoh Bilangan

1753

nota bergambar kosa kata & nota penjodoh bilangan

Nota Bergambar Kosa Kata dan Nota Penjodoh Bilangan. Pada kali ini, kami kongsikan nota tatabahasa mengenai kosa kata dan penjodoh bilangan.

Di dalam nota ini disertakan gambar bagi membantu murid lebih memahami maksud sesuatu perkataan. Bahasa Melayu merupakan bahasa utama dan menjadi mata pelajaran yang wajib lulus dalam peperiksaan di Malaysia.

Ia sering dianggap mudah oleh pelajar kerana ia merupakan bahasa yang digunakan di dalam kehidupan seharian. Namun, perlu diingatkan bahawa setiap bahasa mempunyai format yang tertentu.

Oleh itu, ibu bapa dan guru perlulah menanamkan minat dalam mempelajari Bahasa Melayu dalam diri murid dan anak-anak seawal usia mereka. Sebagai contoh, galakkan mereka untuk membaca bahan bacaan Bahasa Melayu semasa waktu lapang mereka.

Tanamkan minat untuk menonton rancangan di televisyen yang menggunakan bahasa yang betul agar dapat mempelajari ketika menonton.

Dapatkan “Nota Bergambar Kosa Kata dan Nota Penjodoh Bilangan” di sini


Di sini kami kongsikan nota yang dapat membantu guru dalam sesi pembelajaran dan pengajaran bersama murid. Ibu bapa juga digalakkan untuk menggunakan bahan ini sebagai nota ulangkaji kepada anak-anak tidak kira sekolah rendah mahupun sekolah menengah.

Sila muat turun bahan melalui pautan yang disediakan di bawah.

Format dokumen ini adalah dalam ‘PDF’

Download : 

Penutup

Diharapkan agar perkongsian mengenai Nota Bergambar Kosa Kata dan Nota Penjodoh Bilangan ini dapat memberikan manfaat kepada para guru dan ibu bapa dalam menyediakan bahan pendidikan kepada murid dan anak-anak. Pada yang sama, diharapkan agar bahan ini dapat membantu murid dalam menguasai dan menambah lagi kosa kata.

Di dalam perkongsian yang lepas, kami ada berkongsi beberapa bahan pendidikan untuk murid sekolah rendah. Antaranya ialah:

Bagi ibu bapa dan para guru yang ingin mendapatkan lebih banyak lagi bahan pendidikan samada untuk murid prasekolah, sekolah rendah dan sekolah menengah, sila layari laman web rasmi Sistem Guru Online. Di dalam laman web ini juga menyediakan informasi terkini seperti isu pendidikan, bantuan pelajaran dan pelbagai lagi informasi terkini yang bermanfaat kepada para guru, ibu bapa dan orang ramai.