Nota NOTA PADAT/MODUL SAINS TINGKATAN 4 BAHAGIAN 1

NOTA PADAT/MODUL SAINS TINGKATAN 4 BAHAGIAN 1

213

Sains Tingkatan 4 mempunyai 12 bab yang perlu dipelajari oleh pelajar. Sains tingkatan 4 juga berkait dengan tingkatan 5. Dari sini pelajar akan mempelajari asas sains sebelum menerokai lebih lanjut dengan percambahan topik lebih mendalam pada tingkatan 5.

Subjek ini tidaklah terlalu sukar untuk dipelajari memandangkan ia juga mempunyai kaitan dengan kehidupan seharian kita. Untuk mata pelajaran ini pada tingkatan 4 dan 5 pelajar akan banyak menghabiskan masa dalam makmal sains untuk membuat kajian yang dikehendaki mengikut topik dengan pantauan guru.

Dengan adanya koleksi soalan seperti ini, pelajar dapat menggunakannya untuk membuat latih tubi bagi memantapkan lagi pemahaman dalam mata pelajaran ini. Penggunaan kaedah latih tubi dalam pembelajaran bukan sahaja dapat membantu meningkatkan prestasi pelajar dalam sesuatu subjek, ia juga dapat membantu pelajar untuk lebih memahami sesuatu subjek dan dapat membuat persediaan yang sewajarnya dalam menghadapi peperiksaan mendatang.

Sangat penting untuk pelajar mengenalpasti format soalan peperiksaan sebelum menduduk peperiksaan supaya pelajar boleh membuat persediaan yang mencukupi.

Semoga dengan perkongsian NOTA PADAT/MODUL SAINS TINGKATAN 4 BAHAGIAN 1 dapat memudahkan proses para guru memberi tunjuk ajar kepada anak murid serta dapat membantu murid memahami dengan lebih pantas dan senang sesuatu topik yang dipelajari. Ikut kami di T.me/sistemguruonline untuk koleksi bahan bantu mengajar yang terkini. Terima kasih.

MUAT TURUN NOTA PADAT/MODUL SAINS TINGKATAN 4 BAHAGIAN 1 :