Latihan TAHAP 1 MATEMATIK PENAMBAH 2 dan 3 DIGIT

TAHAP 1 MATEMATIK PENAMBAH 2 dan 3 DIGIT

132

Apabila guru dan ibu bapa yakin pelajar telah dapat menguasai proses penambahan 2 digit dengan baik, dedahkan pula mereka dengan penambahan 2 dan 3 digit secara beransur-ansur supaya mereka masih dapat memahami konsep penambahan itu dan tidak terlalu tertekan dengan penambahan digit.

Proses penambahan 2 dan 3 digit tidaklah terlalu sukar sekiranya mereka dapat menguasai proses penambahan 2 digit dengan baik kerana ia tidak terlalu berbeza, hanya penambahan angka sahaja.

Seperti biasa, Tcer pastikan set lembaran kerja ini mudah dan ringkas untuk pelajar supaya mereka dapat selesaikannya dengan baik tanpa tekanan. Set ini juga lengkap dengan lembaran skema jawapan yang boleh digunakan oleh pelajar sendiri untuk membuat semakan sekiranya latihan ini dilakukan secara bersendirian.

Set ini juga tidak memerlukan pemantauan yang maksima jika pelajar telah menguasai penambahan 2 digit, namun jika pelajar masih agak sukar untuk fahami, Tcer sarankan agar set ini dilakukan bersama dengan pantauan dari ibu bapa atau guru.

MUAT TURUN SEKARANG :

(500)2&3 Digits Addition