Nota MUAT TURUN NOTA DAN TIPS TERBAIK MATEMATIK TINGKATAN 4

MUAT TURUN NOTA DAN TIPS TERBAIK MATEMATIK TINGKATAN 4

604

Matematik memerlukan perhatian dan pemahaman yang lebih memandangkan ia melibatkan pengiraan angka dengan formula tertentu. Untuk memahami sesetengah formula yang digunakan bukanlah sesuatu yang mudah. Ada pelajar yang tidak dapat skor subjek matematik kerana tidak dapat memahami konsep dan formula yang digunapakai dalam pengiraan.

Membuat latihan tanpa memahami sepenuhnya konsep dan formula tidak akan membantu untuk skor dalam peperiksaan. Pelajar perlu memahami dan menguasai konsep dan formula sebelum dapat menjawab soalan yang diberikan dengan baik. Setiap teknik pengiraan, formula yang digunakan mempunyai markah yang tertentu.

Admin sediakan koleksi nota terbaik untuk adik-adik jadikan rujukan semasa ulangkaji dan juga semasa sesi pembelajaran bersama guru-guru. Ingat, rajin bertanya jika tidak faham sesuatu topik adalah kunci pertama untuk menguasa apa-apa subjek.

TIPS TERBAIK KUASAI MATEMATIK :

  1. Wajib focus dalam kelas
  2. Ulangkaji atau buat latihan matematik sekurang-kurangnya 1jam 30minit.
  3. Wajib ada guru atau rakan berbincang.
  4. Catat dan hafal formula.
  5. Sematkan dalam diri dan minda, belajar matematik itu mudah J

Semoga dengan perkongsian ini dapat memudahkan proses para guru memberi tunjuk ajar kepada anak murid serta dapat membantu murid memahami dengan lebih pantas dan senang sesuatu topik yang dipelajari. Ikut kami di T.me/sistemguruonline untuk koleksi bahan bantu mengajar yang terkini. Terima kasih

MUAT TURUN NOTA MATEMATIK SEKARANG :